Ο Daishihan Kanken Toyama (1888 – 1966) ήταν ο πρώτος που έφερε το karatedo από την Okinawa στην Ιαπωνία.
Στις αρχές του 1930 άνοιξε το πρώτο dojo Shu Do Kan που σημαίνει “ο χώρος όπου διδάσκεται ο δρόμος του karate”. O Toyama δίδασκε εκεί την τέχνη του karate που είχε διδαχθεί κυρίως από τον Itosu και δεν ισχυρίστηκε ότι δίδασκε μία νέα μορφή πολεμικής τέχνης.

Ως ιδρυτής του Doshinkan, ο Hanshi I. Ichikawa υπήρξε ουσιαστικά ο διάδοχος του Kanken Toyama, διότι ο Toyama απαίτησε το όνομα Shu Do Kan να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά μετά το θάνατό του.

 


Ο Hanshi Isao Ichikawa (1935 – 1996) ήταν ο ιδρυτής του Karatedo Doshinkan και του Honbu Dojo στη Βιέννη, Αυστρία.

Ο Hanshi I. Ichikawa εγκαταστάθηκε στη Βιέννη το 1967, μετά το θάνατο του δασκάλου του Kanken Toyama, ο οποίος του κληροδότησε τον ύψιστο βαθμό 10 Dan και τον τίτλο Hanshi (τον ύψιστο τίτλο).
O Hanshi I. Ichikawa, όπως και ο δάσκαλός του, δε δημιούργησε μία νέα πολεμική τέχνη. Ο Hanshi I. Ichikawa ήταν ένας από τους τελευταίους δασκάλους που έφερε από την Ιαπωνία μια αυθεντική μορφή του karatedo. Το Karatedo είναι μια αυθεντική μορφή – ένας “δρόμος” – και μέχρι τώρα ο σκοπός του είναι να διαμορφώσει τον άνθρωπο και όχι να τον ενθαρρύνει στον αθλητικό ανταγωνισμό.

Ο όρος Doshinkan σημαίνει «χώρος στον οποίο διδάσκεται και εξασκείται ο δρόμος της καρδιάς».

Ο Hanshi I. Ichikawa είχε ένα πολύ ανεπτυγμένο επίπεδο αντίληψης και μνήμης. Γνώριζε το όνομα του κάθε μέλους καθώς και τον βαθμό του στο σύστημα.

Έφερε έναν πλούσιο θησαυρό απο kata και τεχνικές στη νέα του σχολή.

Σύμφωνα με τη θέληση του Hanshi I. Ichikawa, το Karatedo Doshinkan δεν τελείωσε μετά το θάνατό του, αντίθετα, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε στον κόσμο, με έμφαση στην Ευρώπη και Νότιο Αμερική (Μεξικό).

 


Ο Hanshi Nobuo Ichikawa (1941-2019) ήταν ο αρχηγός του Karatedo Doshinkan από το 1996 μέχρι το θάνατό του.

Ορίστηκε ως ο διάδοχος του Hanshi I. Ichikawa λίγο πριν το θάνατο του τελευταίου και κληρονόμησε τον βαθμό 10 dan και τον τίτλο του Hanshi.
Ο Nobuo Ichikawa βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Isao Ichikawa από την ίδρυση του Karatedo Doshinkan και βοήθησε στη διάδοση του συστήματος σε όλον τον κόσμο.

Μας κληροδότησε την πιο βαθιά αίσθηση και γνώση της παράδοσης του Karatedo Doshinkan.

Ο Hanshi 10 Dan Nobuo Ichikawa πέθανε στις 6 Μαρτίου 2019.
Λίγο καιρό πριν το θάνατό του επέλεξε τη Shihan Masako Fujimoto-Stock ως διάδοχό του, με το τίτλο Hanshi 10 Dan.

 


Στην τελετή απονομής της κόκκινης ζώνης στις 31 Μαρτίου 2019 η Shihan Masako Fujimoto-Stock έγινε η νέα αρχηγός του Karatedo Doshinkan.